Misstag

Ska först bara säga att jag både är irreterad och ledsen när jag skriver det här, ifall jag inte låter så possitiv.

Jag har haft en väldigt dålig dag. Det är på sånna här dagar man fattar att man inte kan fly någonstans, för att du bor på ditt jobb.
Har åkt på den nya inflensan som går just nu, och har mått skit sen igår med ont i halsen och feber. Så skippade skolan idag och bara sov, måste gör likadant imorgon. Men sen skulle jag skjutsa Robert till hans träning och han sa att han visste vart den var så släppte av han där och sen ringer han och säger att den inet är där och mamman och pappan blir helt galna. Asförbannade på mig för att jag inte hade dubbelkollat upp det. Så fick en stor utskällning, men det slutade med att det sa att det var okej för att det var mitt första misstag... Ja jag har jobbat fast jag har feber, orkar inte bry mig om det längre..



Många tror att Au pair livet är så glamoröst, för att det är det ni ser och ja lite kanske det är men kan säg att man alltid är rädd för att man ska MESSA allt UP. Och du kan aldrig planera din fritid om det ens är din fritid för det är alltid massa andra saker du måste göra. Din dag beror på vilket humör ungarna är på. Det värsta är ändå pressen. Nu när jag tänker efter så är jag grymt stolt över mig själv som klarat mig såhär långt och inte brytit ihop som hundratals andra au pairer gör och drar hem. Typ 8 av tio av mina vänner byter familjer elelr åker hem.
Okej men nog om detta, så vad har jag gjort nu.

Jag pratade med familjen om att förlänga vilket de fortförande hoppas att jag ska och vill. Stannar jag nästa år måste jag jobab dubbelt så mycket som jag gör nu och känner mig inet så jätet pepp på det.
Vi hade en jätte storm förra veckan. Det är typ aldrig stormar här, till skilldnad från Sverige. De har haft torka de senaste 7 åren och nu kom ovädret in och det var Tornado varningar på Tv.



Tror inte jag har sett det regna så hårt förut. Det kom även hagel, som de inte hade sett på 10 år! Är inte detta året lite underligt? Menar kolla på klimatet runt om i världen och Haiti!

I fredags blev det Movienight med tjejerna



Det slutade i att alla bråkade med alla, haha asså vi kan inte hålla samms alls! Vi är ett gäng på fem tjejer. Och skulle väl säga att vi alla är så olika och det är typ sånna här gäng man vill undvika för det ända det gör är snackar skit och bråkar. Men jag gillar dem var för sig :P Undantag Emelie som jag älskar :D

'

Det blev Sex and the City the movie. Tror jag har sett den hundra gånger och den blir aldrig tråkig! Den ultimata tjejfilmen. Det kommer snart att komma ut en till.
På kvällen splittrades vi upp, några gick på hot tubs party och några gick ut. Jag och Silja gick ut på en bra.



De bara kollade på mig och konstaterade att jag var över 21 haha! Tur att man ser äldre ut än vad man är. Blir ju snart 20 men det är ju ingenting här som hemma:P
På lördagen shoppade vi och på Söndagen gick jag och Julia på sherlock Holmes, helt okej.



Jag måste spara pengar till månaden efteråt. För då ska Jag och Olivia resa runt! Ser fram emot det jätte mycket kommer bli helt perfekt. Så är hemma igen i September som det ser ut just nu!



Jag var på Kinesisk Yoga i månags i 2 timmar och tyckte att det var löjligt lätt och tyckte inte at det tog ett skit. Men på tisdagsmorgonen kunde jga knappt komma ur sängen. Jag kan fortförand einte gå normalt haha!


Så nu ska emelie hänga med mig på måndag igen (A)

Jag hoppas att jag blir frisk snart jag vill inet vara sjuk till helgen då Silja fyller 21 och det blir party! Emelie blr 21 snart med... Måste fixa falsklägg-

Tog och klippte mig lite snabbt igår med, det tog tio min! Blev nog inte så bra haha, men klarade inte av allt slitet :P

Nu ska jag sova och hoppas på att morgondagen blir bättre.


Fortsättning

Okej då har ytterligare en vecka passerat. Jag har varit i skolan och börjar faktiskt att gilla det fast att det går otroligt långsamt. Tycker om människorna på något sätt. De flesta är runt 30 års åldern och har sina män studerande på stanford, så för att hitat något meningsfullt att göra med sina liv medan de väntar så pluggar de engelska. Vi bearbetar rätt tunga texter på lektionerna och på så sätt så lär jag mig en del. Jag vill bara ha utmaningar, försöker hitta så många jag kan.

Kommer lägga upp lite gamla bilder som jag hittade i andras bloggar hoppas ni inte blir arga att ja tog dem!



American idol har börjat på Tv och jag har hamnat i en lika galen familj som hemma när det gäller idol. Jag kan väl tycka att uttagningarna är roliga att se men Thats it!

Jag tar min engelska kurs på stanford Campus, och eftersom det går runt 50 000 elever där så kan man ju säga att et är rätt så stort. Och jag kan aldrig hitat rätt väg till just den byggnaden jag har klass i. På onsdagen hamnade jag på fel sida av vägen och upptäckte det inet förens jag hamnade i en korsning. WHAT! De fattade inet vad jag höll på med och jag var väl själv rätt shockad.. Pinsamt!

 
(Jag, Johanna, Jacob och emilia tar ett dopp)

Sen på onsdagen tänkte jag att nu ska jag INTE hamna på fel sida av vägen så var jätet försiktig när jag svängde där inne, vilket fick mig att köra runt i cirklar och jag blev en halvtimma sen haha! Imorgon ska jag försöka en gång till.

Sen under lektionen blev det brandövning, då fick vi ställa oss ute i regnet. Visste ni att genomsnittstiden är typ 2 min och 20 sek för dem att komma. I sverige tar det väl runt 20 min minst?



På fredagen åkte min värdfamiolj på semester och skulle inte komma hem förens idag och det inte hade varit snöstorm uppe i bergen så det nu blev. Fick ett sms att de ksulle komma hem haha åkte snabbt tillbaak och städade huset! Lite kaos var det efter helgen. Hade tjejrna över, underbart att vara själv.



Var ute och gick med min konstiga hund för första gången. Alla bara åh gud vilken söt liten valp du har, man baar tack hon e 6 år gammal. Hon drog mig i sitt koppel hela vägen och eftersom hon e pittbull korsning aå är hon jätte stark, hon fick syn på en annan pitbull hane, och tog löpet och jag efter, jag skreeek! Fast promenaden var hemsk så kommer jag att göra om det. Vi var ute och sprang dagen där på vilket gick mycket bättre, hon håller ett högre tempo än vad jag gör, vilket får mig att öka.



Emelie och jag var på ikea igår. Jag var helt till mig, träffade så himla mycket svenskar där. Älskar folket, älskar svenskar! Var riktigt lycklig när vi gick därifrån sen.

Har varit här i 5 månade nu! (grattis Sanna) tack tack.

Träffade Au oiarer som har varit här i en vecka, och de bara WOOOW 5 månader. Men det går fort här. Och nu går vi mot våren. Längtar till man kan lägga sig vid pooolen. Eller i parken med en bok.



Hittade några kändisar på palace hemsida :D Puss och kram på er

Har inte gjort så mycket mer idag än suttit framför datan så nu ska jag nog gå ut, har inet sett värdfamiljen på ett tag var inne och gjorde svenska pannkakor på morgonen, enligt mig själv var dem otroligt goda medan barnen spottade ut dem. Aja de kan leva på sina amerikanska sockerpannkkakor om de vill det :P Men jag skrattade hela morgonen på deras reaktion när de tuggade.

Det ska regna nu i 3 veckor framåt minst..

Men ska uppdatera snart igen, säger jag väl alltid, men ska försöka vara lika duktig som emilia är!

Skola

Jag har nu gått en hel vecka i Engelska skolan, och det är jätte tråkigt. Jag är där 9 timmar varje vecka och måste alltså göra 7 veckor där. Vi är just nu typ 15 personer som sitter och pratar nyheter i ett klassrum utan värme, alla (utom jag) har dålig engelska. Jag fattar inet vad jag gör där. Vår läxa tills på tisdag är att lära oss "Hand". Har träffat nya vänner där, en som är au pair på en hästgård, vem vet kanske kan hänga på där , saknar ridningen mycket.

Det var min värdmammas födelsedag i onsdags, så då var det party för henne. Har spriungit runt som en galning på ärenden, men gillar att ha saker att göra hela tiden.

I Torsdags var jag och Julia på AVATAR 3D, den var bra men inte helt otrolig som alla säger. "I see you"

I fredags var jag, julia och Katharina ute på en vattenpipa bar och sen på fest i Mountinview.  

 BTW jag har blivit  vit som ett spöke, ingen california sol längre : P

Vi hade jordbävning här i torsdags, fast jag kände den inte, men det hade skakat jätte mycket på min värdmammas jobb och i huset.










I lördags var jag barnvakt på kvällen. Jag och Jordan Dansade wiie i 4 timmar, jag höll på att dö. Efter tre timmar sa hon att hon inet klarade mer och att jag måste fortsätta för att det är kul att kolla på. Den där ungen tar kål på mig :P Sen mötte jag Katharina för lunch igår med, för att skälla ut henne lite, efter går dagen!

Har fortförande inte tagit körkort här, undrar om jag verkligen ska göra det, vet att jag enligt lag måste, men jag är för lat just nu.. Jag har ju redan körkort liksom!!!

På fredag åker familjen här till Taho och ska åka skidor då har jag 4 dar för mig själv :D  Underbarrrrt, älskar att ha det helt tomt ibland efetrsom att det aldrig händer, pappan jobbar ju hemma.


Bye


Reality

Nu är allt tillbaak till det normala igen. Känns väldigt konstigt, känns som att jag har levt i en dröm. Emelie var hemma i Sverige under jullovet och sa att USA kändes som en dröm, att hon aldrig varit där. Förstår henne, jag dör om hon inte förlänger 6 månader..
Hämtade upp henne på flygplatsen, blev överlycklig när jag såg den där människan! Och fick höra hur underbart det var och hon hade med sig svenskt godis.




Jordan lekte fotograf



Igår var jag på riverdance med min värdmamma och Jordan. Jag hade inga förväntningar alls och kände mig mest dittvingad men det var jätet häftigt, showen var ca 2.5 timme, men det var underhållning från början till slut. De var talangfulla.



Hittade denna bilden, har kommit in i en sakna period tror jag. Love...



Och min älskade Mamma där hemma...



och min lilla syster Linda... Förlåt för bilden, Tequila och cigg :P



Och mina amerikanska vänner...

Och alla andra med så klart :D Har bara inga bilder från kalmar haha
Och nu var det slut bölat här

Vi var på släktmiddag i ett jätte vackert område




Idag gjorde jag ett engelska test i tre timmar, typ en itagning till college. Hamnade i Advanced High level och börjar redan imorgon! De hade en plats kvar hur tur kan man ha. Så nu ska jag plugag engelska tre dar i veckan. Måste få ihop 60 timmar sen är jag klar. Fan vad jag inet vill plugga. Ingen motivation. Gillar mitt Au pair liv, det är nästan för slappt.

Idag har jag varit i USA i 20 veckor, nästan 5 månader (nästa vecka) tänk vad tiden flyger iväg.




Disneyland

Jag antar att många av er är nyfinka på hur det var i Disenyland. Nu ska ni få höra;

I söndags lämnade vi San Francisco, de bad mig va redo att åka vid sju på morgonen, jag packade lite fort på morgonen och gick in i huset för att hitta alla sovande. Så vi blev ungefär en och en halv timma sena. Jeff ville kolla oljan men fick inte upp motorhuven så då tog det ändå längre tid. Sen blev det lite bråk om vilken väg vi skulle ta till Los Angeles. Det slutade med att vi hamnade uppe i bergen, där det vräckte ner en massa. Det var riktigt vackert men tog längre tid. Det luktade starkt koskit, vi kund einte andas där inne (på tal om koskit så är det det ända ordet min värdfamilj kan säga haha, och de älskar det, så lite svenska är det allt här). Och skulle det inte vara nog så åker vi förbi ett stort område där de odlar vitlök, och man kunde köpa vitlöksglass!


Vi åkte förbi det kända områderna där man odlar frukt som försörjer hela landet. Här har vi apelsinträd. Efter sex timmar i bilen var vi framme i LA men Disneyland låg på andra sidan så vi satt fast i trafiken i två timmar. En sträcka som kanske skulle ha tagit 20 min.
Vi bodde på ett fint hilton hotell tio minuters gåavstånd från Disenyland. Så fort vi kom dit så stack jag och robert ner med mål att hinan med så mycket vi kunde på 5 timmar.


Det var jätte vackert på kvällen, de har parader hela tiden och allt är julpyntat. Det var grymt mycket människor vilket gjorde att det var långa vänteköer till allt man kunde åka. Jag och Robert stog i 80 min för att åka Space mountain, som är en berg och dalbana i mörkret.

Vi åkte den om och om igen. Hade jag inte hängt med robert i Disneyland så hade jag aldrig fårr uppleva så mycket, vi sprang runt som galningar och sicksackade mellan folket. På kvällen hade de fyverkerier och princesslottet, det var så vackert och de gjorde en show liksom raketer till musik.

På måndagen åkte vi hitta nemo, som var jätte häftig. Så klart lång kö men värt det. Man åkte under vattnet i en ubåt.


Där fick man se nemo och doris i 3D. Allt som hade med 3D att göra var mina favoriter, de gjorde det så bra. De hade även Colorado där elelr som den hette här Grizly Bear


Deras slogan " You will get wet, you may get soaked" och det stämde. Denna är värre än colorado, de slänger ner dig för två vattenfall. Alla var helt dingsura. Det tog meig hela dan att torka. Vädret var underbart precis som svensk sommar runt en 23 grader och sol. Ingen vinter i södra californien.

En av mina favoriter var 3D A bugs life, då de kastade vatten på en och det kändes som att de kröp saker bakom en, och att man blev anfallen av mega spindlar. Svårt att förklara men häftigt vard det.

På Tisdagen var jag helt slut så sov till nio medan de andra gick in vid sju. Lagom till jag kom in till California adventures som ligger mitt emot och är mycket roligare än diney, för att det är mer för vuxna så var de längt framme i kön till toystory Mania 4D.  Man satt och sköt saker med en pistol, jag vann över Robert! Han blev lite sur över att jag slog han (A).

Vi gick in i ett Disneyhus. där man kunde prata med seriefigurer! Sen kunde man gå in i odjurets hus

och så kunde man genom att svar på frågor ta reda på vilket figur man är lik, fråga mig inte varför jag är lik teakannan..


 

Som på riktigt ;)

De hade hollywood tower inne på California Adventures som var riktigt häftigt, du satte dig inne i en hiss som skulle ta dig till ett spökhotell. Och sen gick hissen sönder och du faller ner, älskar det


Jag var chockad första gången det hände



Maten i Disney var jätte dålig, typ kyckling eller hotdogs. Här hittade man de riktig amerikanerna, de stora. Och en vanlig korv kostade typ 60 kr! Så det var löjligt dyrt där med.



Det fanns mycket att roa sig med, jag kramade om dicneyfigurerna:P haha



Vi var ute och åt på kvällen och de hade färska llalapenos om det heter så, men jag höll seriöst på att kvävas då jag tog och åt en. De var nära på att ringa 911. Det var det värsta jag har ätit. Jag typ skakade och allt blev helt svart. Hur dum får man va, jag trodde det var salad eller nått. Kommer att passa mig i framtiden!

På onsdagen regnade det. Så vi åkte till Hollywood och beverlyhills. Beverly Hills är jätet vackert men däremot hollywood, herregud, väldigt sunkigt. Vi åkte till Jonis barndomskompis som hade en egendesigner butik i Hollywood, jätte fin han var så klart bög, mycket trevlig och dyrt, en liten lampa för 30 000 kronor typ.

Sen begav vi oss hem en dag tidigare.

Jag jobbade hela nyårsaftonen


Något jag hade missat var att amerikaner inet firar nyår och att det är förbjudet med raketer..

Igår var vi på nyårsfest hos farfarn, vi har fått ett nytt spel till wiie då man dansar, jätet roligt, jag och jordan dansade i 3 timmar igår.

Nu ska jag snart hämta Emelie på flygplatsen kan inet vänta att träffa henne igen, hörde att det var jätet svårt att läman sverige och komam tillbaka hit igen. Kan tänka mig det var glad över att jag inet åkte hem hade aldrig kunnat komam tillbaka!

Hörs snart igen Pussssa