Inget latt Jobb

Nu har ytterliggare nagra dagar passerat har i vackra Californien och tro det eller ej, kanslan om att vara utomlands ar nastan borta och allt borjar kannas mer som vardag. Sjalvklart ar det jatte fint har och jag alskar den tropiska looken.

Gillar familjen starkt fortfarnade. Det minsta barnet pa fyra ar, har inte riktigt accepterat mig an, men det kommer. Det ar klart att det tar ett tag for henne att vanja sig vid mig. Men kampar pa!

Jag hade installningen over att Aupair skulle vara ett latt jobb. Men inte ar det det... Jag ar helt slut efter en dag, jag har lagt mig senast nio haha. Men borjar ju min dag halv sju sa det behovs. Tar ett tag for kroppen att vanja sig vid nio timmars tidsskilldnad med.

I sondags traffade jag tva svenska Aupairer. Vi tog taget in till San Francisco. Min kropp var sa trott efter resan sa fick feber. Men Det var jatte kul dar anda! San Fransisco ar en jatte fin stad. Men skulle inte vilja bo dar, det ar alldelles for kallt, det skiljer hela TIO grader mellan San fransisco och Redwood City som jag bor i da. Anledningen till att det ar sa grymt kallt dar inne ar for att det ligger precis vid vattnet dar det blaser in kalla vindar. Det blaser alltid dar. Glad att jag bor har!
Staden ar Riktigt stor, vi han inte ens ga en gata pa en dag! Det finns sa manga butiker, och det ar mycket billigare an i Sverige.


Vi at pa Cheesecake factory, vilket lag i Macy's. Mycket god mat till helt okej priser. Det ar inga sma portioner man far har, man kan nastan dela pa en haha. Har ger man alltid  dricks, dricks pa allt, ger du inmte det sa kan de bli arga eller fraga vad som ar fel. Kakorna var jatte feta, en bit tarta inneholl minst 1500 kalorier. Nastan sa att man maste testa nagongang! Men ska inte bli fet american har inte. Forsoker leta upp lite fitnesscenter!
Vi var inne pa Victoria Secret (typiskt oss Svenskar att bli helt till oss :P )
 

Tydligen maste jag skaffa ett Korkort for just Californien. Korningen som jag kanske nany tidigare ar helt galen har. Man kan inte lita pa nagon. Speciellt vid "Rushhours", da vill du inet befinna dig pa motorvagen! Jag maste alltsa ta ett korprov och ett teoriprov! Nu borjar allt om igen..


Gps:en ar inte min basta van, vet inte hur manga ganger den forde mig at fel hall! den ar sa otydlig! Vi kommer helt enkelt inte overens.

Igar var jag och traffade pa min Nya van Anja fran Danmark. Gillar henne jatte mycket. Vi maste prata engelska med varandra for jag fattar inte danska och hon inte svenska. Vi ska i framtiden aka en svang till Los angeles med, till stranden, och shoppingcenter har vi sagt!
Anja bor I Artherton, vilket ar typ Varldens dyraste stalle att bo pa! Staden ligger 15 min med bil ifran mig. alltsa inte langt allas. Husen dar hon bor ar helt otroligt fina, aldrig sett sa stora hus i mitt liv. Hon bor i ett slott! Vi hangde vis poolen hela dan och lata oss, huset har 8 toaletter, da fattar ni hur stort det ar. Traffade aven tva andra Aupairer dar , vi ska nog ta en caffe ikvall pa nagot mysigt cafe.


Pa lordag fyller Anja 21 sa da ska vi ut och ata.

Men nu ska jag nog ut och ga en svang, borjar inet jobba forens om tre timmar! Ska njuta nar det ar sa varmt hihi. Hors snart igen, jag saknar er alla massor!

Puss och kram Sverige!

New York Vs San Francisco

Just nu ar klockan ar klockan elva har vilket gor att den ar fem hos er, sa ni sover nog nu. konstigt det kan vara! Forst vill jag saga att det ar kul att ni laser och foljer mitt ar. Tjena Karlsborg! Jag vet att ni har miljoner fragor, men i stort jag har det UNDERBART har.

I mandags borjade mitt hittils storsta och lanst aventyr. Jag sov inget den natten, men anda var jag pigg nar det var dags att ge sig av. Jobbigt att saga Hejda till Mamma och Linda, men samtidigt var jag sa uppspelt over var som vanta mig.

I danmark motte jag upp Iben fran Danmark och Caroline fran Skane. Tva Goa tjejer, och redan har borjade man prata engelska och sen dess har det flytit pa, fast att jag tycker att jag staklar mig fram mer nu an forut. Resan var otroligt lang.
Flygbolaget i Danmark glomde att checka in mig hela vagen till New York sa hade problem sen i Munchen.

Pa planet mellan Munchen och New York satt jag bredvid en tjej fran Tyskland som skulle aka som Au Pair till Menlo park vilket ar typ tio min fran mig med bil sa det var trevligt.



Jag och Tyskan Silija                                                      Vi hade egna tv aparater med Tuchscreen ( Tyvarr var min den enda pa hela planet som inet fungerade, sa varje gang jag vill e se natt sa fick jag ga via teknikern, lite jobbigt :P)

Det var manga Au Pairer pa flygplanet sa larde kanna massor av nya manniskor


Min nya van Anders fran Danmark som ska vara Au pair i Detroit!
 Om ni ser pappret till hoger sa var det tva papper man var tvungen att fylla i, mycket viktiga handlingar. Tappar du ett far du betala 4000 kronor. Men det var riktigt svara att fylla i, jag och Silija skratta sa vi vek oss, Silija som var varst fick gora om sin SJU ggr och jag fem ggr! Man var tvungen att skriva pa ett speciellt satt, sa om man ar van att gora ett strack pa sjuan sa var den ogitlig eller streck pa siffran ett.

Val framme i New york akte vi alla Au pairer i en Stor ful gul buss som var alldelles for liten sa de var tvugna att packa in all packning i bussen dar vi satt, hade vi krockat hade lugnt alla dott. Han den tjocka lilla gubben korde 125-135 km/h pa New Yorks galna motorvag plus att det var morkt ute! 

                              

Maste tillagga detta foto, som ar mycket unikt och inet manga av er kommer att ha haha. Jag gick igenom passkontrollen i USA, dar du visar upp ditt visum, papper och fragar massa jobbiga fragor, inte allas svart som alla sager. Men fick fragan "Du stannar ett ar eller?" Typ tio ggr, arligt assa tio ggr pa fem min!
Jag blev klar snabbt i passkontrollen sa vantade pa mina vanner och taknte att jag kunde fotografera den fina frihetsgudinnan sa lange. Sa borjade blixtra pa en massa. Da ser jag ett par hander ta min kamera, trodde det var mina nya vanner och vander mig om och ser vakten dar. Han beslagtar min kamera och gar ivag. Jag far panik och soringer efter han. Efter mycket baggande och forlaat. Sa far jag ga, med fotorna. Ett tipas gor aldrig det, riktigt jobbigt att fa tillbaka den sen for dem kommer inte vara snalla mot dig!

Pa tisdagen var det dags for lektion. De pratade mycket om motet med familjen och vi satt i klassrummet fran atta till fem varje dag. Riktigt trakigt att spendera timmarna innanfor vaggarna nar man ar i New york!

Klassrummet och biold tva ar alla Aupairer vi var 120 stycken, Langst fram Caroline som jag hangde med!

Efter den langa dagen akte vi pa en sihgtseeing Tour, for att se New York, vilket var underbart! New York var sa varmt, det var nastan varmerekord och luften var tung och blot att andas in. De varnade pa vaderkanalerna att man skulle halla sig inne. Det var mellan 34-36 grader i skuggan! Jobbigt varmt.



New York ar en valdigt gra stad, och eftersom det ar sa kvavt dar sa blixtrar det varje kvall. New Yorks gula Taxi bilar som endast finns dar.



Det fanns manga olika butiker. Har var en M &ms store. Och sen den stora torget "Time square" valdigt haftigt, men staden bestod av nittio procent turister, vilket inet var sa jatte roligt.
Vi at Mc Donalds hela tiden, inte for att vi ville utan for att det var det anda som fanns, eller om du ville ha pizza. Man har inte tid att sitta och vanta pa mat heller i New York
 

Vi akte in till stan dagen med, vi akte till en utskicksplats som skulle vara bra, men man sag frihetsgudinnan pa typ 2 mils avstand!

                            

Jag fick manga goa vanner fran MANGA olika lander.



Pa torsdagen var jag riktigt nervos over att traffa min nya familj, hade ju aldrig traffat dem och knappt sett dem. Resan mellan New York och San fransisco tog 6 och en halv timma, i ett litet plan med ingen mat. Daligt var det!
Vid flygplatsen sag jag nagon sta med en skylt dar det stod "SANNA" och dar var min vardmamma. Jatte trevlig, hon korde mig till Pizza resturangen klockan elva pa kvallen, nar jag kom hem fick jag ballonger och vi satt alla och pratade lite, men jag var trott sa gick oc la mig i huset det byggt vilket ar helt perfekt, Jag har det mer privat har alskar det.

Igar var det en otroligt lang dag jag kunde inte sova sa lange. Vi korde runt, runt och hur lange vi an holl pa sa tycker jag att det ser likadant ut overallt! Gatorna ar ritade som om nagon har dragit med linjal och det ar felrvagsstopp overallt! Jag korde aven lite igar. Dett ar en automatbil vilket ar jobbigt for jag trycker pa bromsen hela tiden! Jag bor som sagt i Redwood city vilket ar som en "forort" till sanfransisco som ar ungefar en halvtimmam med tag harifran. Har bor 80 000maiskor vilket ar mycket mer an i kalmar sa ni kan tanka er att det ar stort. Och ja allt ar som pa Tv. Grannarskapen ar helt Otroligt fina. Husen ar stora, alla har sin valskotta tradgard! Min fmilj har t.o.m en staderska!

Det ar sa annorlunda har. Som Palmer, citrusfruktstrad, massor av festivaler. Handfaten har en kran for kallt vatten och en for varmt. Vagguttagen ar jatte konstiga. Du spolar toaletten med en spak pa sidan. AC overallt.

Min familj gilar som tur ar att ata halsosamt, men vi ater hela tiden! Och sa klart amerikansk mat som kyckling, tjocka pannkakor, grillat, pizza, you name it!

Barnen ar helt underbara, familjen ar den basta! Kunde inte ha kommit till nagra battre. De har aven en hund som bokstavligt talat ar galen. Hon heter Cassie, en stor hund som .. jag kan inte beskriva henne... snall, men varldens mest aktiva hund!
Idag har jag inet gjort sa mycket, hela morgonen var vi pa Fotbollsmatch. De alskar fotboll, Pappan i familjen ar manager i fotbollslaget och han sa att jag nar som far hanga pa fotbollsmatcher har runt omkring. Deras kusin som ar ungefar lika gammal som jag spelar i Soccer Univeristy California. Sa vi kommer antagligen se han spela lite med :P

Jag har fatt ett ungerfarligt schema nu, vilket ar typ 07.00 - 09.00 och sen 15.00 - 20. 00 Sa det ar ratt bra! Jag har fritid! Ska borja kolla upp lite klasser jag ska ta med. Min forsta jobbdag ar pa mndag vilket kommer att besta av att skjutsa alla runt till fotboll och skola. Det ar fotbollslager.

Vi har mott familjen gamla vanner som bor ca 8 min harifran dar vi tydligen kommer att spendera mycket tid hos, dem heter oversatt till svenska "Dem sma" och nu skijar jag inet dem ar vekligen jatte sma!! De minsta manniskorna jag sett och ni kan ju tanka er i gamforelse till mig! Men de ar snalla och har ett stort poolhus!

Nu vet jag att jag skriver mycket men det har gatt en vecka och kommer inte gora om det >D
Det ringde en svenk tjej idag som var jatte snall jag ska hanga pa henen och en till, till San Fransisco imorgon! Ska bli riktigt kul.
I sjalva staden San fransisco ar det riktigt kallt, typ 15 grader men har utanfor ar det mellan 25-30 grader nastan aret om! Sa det ar underbart nu och solen skiner Varje dag. Sa vadret gar inte klaga pa.

Nu ska jag sova. Ha det bra I sverige sa hors vi snart igen
Tace care Everybody!

Sista dagen

Blev precis färdig med allt, packningen tog evigheter. Jag ville ju bara ha med mig en resväska, så jag och mamma höll på att fixa och trixa i timmar tills vi gav upp och tog en till. Man får ha med sig 2x23kg plus 5kg handbage, vilket är väldigt mycket. jag tog med mig typ 28 kg :P

Tack alla för i fredags, var lite förfest till Vallen här hos mig i partytältet ( som någon hoppade in i senare på kvällen så att den revs ;) ) Vi körde fula bettan och roliga lekar och sen festade vi! Var den bästa festen jag varit på iaf, eller haft då ;D



Man var riktigt vacker...  



Jag vet att jag borde sova, ska upp om fyra timmar men det här var mycket roligare.
Den här sommaren slår alla andra, crazzzzy som ni sa tjejer.

                                      


Känner mig rätt mogen för att åka nu ändå. Vid den här tiden imorgon så är jag fortfarande inte framme i Ney York! Är där kvart över tolv svensk tid och 18:15 deras tid! Kommer bli en lång men rolig resa. Ska möta upp två danskar som jag ska samåka med imorgon. Vi sa att vi får ta och prata engelska med varandra, för jag fattar inet vad de säger. Jag som ändå har avlägsen släkt där! Knappt att jag fattar skånska :P


Kommer Sakna er tre med..

Okej nog med sånt här. JAG KOMMER HA DET SÅ GRYMT KUL! FÖR JAG ÅKER TILL NEW YORK IMORGON!!! Är för pigg för att sova! Kommer ALDRIG kunna sova (Y)

Ska försöka att vara aktiv på bloggen men det är svårt. Vet inet hur mycket tid jag kommer att ha heller. Men nästa gång vi hörs är jag DÄR

Härligt att ni redan nu följer min blogg! Vi hörs snart igen puss och kram

Stressa

Denna vecka har varit jätte stressig. Känns som att jag ränner runt på stan hela tiden. Så mycket att göra och så lite tid. Måste ju umgås med alla innan jag åker! JAG ÅKER På MÅNDAG! AHHHHH JAG FATTAR INGET!!! Och nej jag är faktiskt inte alls nervös (A)
Jag packar och packar och packar, vill inte ta med mig två resväskor men nu börjar det bli tajt här:P

Jag har ju inte med mig mycket lätta saker utan få tunga... En resväska får max väga 23 kg. Omöjligt!
Ikväll blir det en liten avskedsfest för de närmsta. Kommer att bli kulm jag har många överraskningar till dem. Älskar sånt!

Har nattbadat massa denna vecka och festat en sista gång med er.. 

(bild snodd från Emila (A)) Olivia, Johanna och Sanna(de andra var badkrukor!)
 
 

Men nu ska jag fortsätta skriva ett stort projekt som man måste ha gjort till utbildningsprogrammet i New York. Började nu! Minst åtta sidor ska den vara haha. Om familjen, om Kalmar och svenska traditioner (Y)








Rix Fm

På fredagen gick vi ut på Vallen, älskar Sommarvallen! Vi kom redan vid tio, det var typ bara vi där då (A)



Efter att ha haft ett helt dansgolv för sig själv fick man senare nöja sig med ett par centimeter, gjorde inte så mycket =)



På lördagen hittade vi en bungujump liknande grej utanför Vallen, såg så jävla härligt ut! Så jag och shirley testade, det var UNDERBART! Ni andra skulle också varit med.

Det var inte så högt, men nu vill jag hoppa riktig bungujump!


Blir fastspänd...                                                              Och sen upp ;D






Amerikanska Ambassaden

Två på natten i Torsdags bilade Jag, Shirley, Linda, Johanna och Frida upp till Stockholm. Det var rätt jobbigt att köra och djuren ville inte hålla sig i skogen...
Det var skit lång kö utanför ambassaden som liknade ett stort fängelse, vi fick vänta en och en halv timme innan jag kom in. Tur att solen sken ;)



Man fick inte ha med sig några saker eller människor in. Så shirley fick vänta utanför med alla mina värdesaker. Där inne var det ytterligare en lång kö, och det var ingen turordning. Utan den "förhöraren" som jobbade stabbast fick nya namn att ropa upp och hade man tur kunde man få vänta tio min. Jag fick vänta en och en halv timma, men jag hittade en jag kunde fördriva tiden med :P
Själva "förhöret" tog två minuter, typ två små frågor och sen fingeravtryck, sen fick jag gå hem. Fattar inte att dem tvingar en dit för det.

Sen blev det shopping! Jag hittade inget men åt god mat. Shirley och jag tyckte vi hade hittat en riktigt bra parkeringsplats precis utanför NK, men den hade ju sitt pris fick vi veta när vi åkte därifrån (A)

På hemvägen var det Förfest för Rix FM i bilen! Riktigt Gutt ;)



Syster, Frida, Johanna




Sommar 2009

Nu kan man säga att sommaren i Sverige är slut. Den har varit riktigt bra, lite för mycket jobb kanske och för lite sol. Men bortsett från det; GREAT!



Sommar <3




Har två veckor kvar i Sverige nu, har lovat att skriva korta sammanfattningar på det jag gör, inga långa inlägg.

För er som inte vet så åker jag som Au Pair den 17 Augusti till San Fransisco. Först är det förberedelsekurs i New York de första tre dagarna där man lär sig om typ barnsäkerhet och annat viktigt man bör kunna. Sen den 20 augusti anländer jag i Redwood City, CA. Där jag ska ta hand om två barn, en kille på 12 år och en liten tjej på fem år. Familjen består även av två föräldrar som är helt underbara!
Fadern är egen företagare och jobbar hemma och Modern jobbar på apple.
De har byggt ett litet hus åt mig med egen duch, toalett, telefonlinje och data precis utanför deras, och de har även köpt en bil till mig som jag får andvända.
Jag kommer att ha rätt mycket fritid så kommer antagligen att plugga lite på Collage.