Christmas

Nu var det ett bra tag sedan jag bloggade. Jag är riktigt dålig på detta, mamma säger till mig varje gång att göra dagliga uppdateringar. Jag är helt enkelt för slö för det.

Men ja, vad har jag gjort de här senaste två veckorna. Jag och emelie hängde nästan varje dag innan hon stack tillbaka till Sverige över julen. Emelie har blivit en av mina bästa vänner och saknar henne otroligt mycket nu... Hoppas verkligen hon kommer tillbaka.

Jag hade lite julpanik förra veckqan då jag inet visste alls vad jag skulle köpa till familjen i julklapp (en parantes, känns som att min svenska blir sämre vet inte hur jag ska formulera meningar längre :P ) Det var bara några dagar innan jul och jag hade typ inet hittat några julklappar, dan innan hade jag bara två timmar på mig och då fastnar jag i en enorm bilkö, som tog en timma! vanligtvis tar den sträckan 10 min... Bara för att jag inte hann köpa julklappar och födelsedagspresent till pappan som fyllde år, så tog jag i smyg med barnen till Target.


Jordan chatade om att hon ville ha hela affären, det är inte lätt att gå med en 4 åring till ett köpcenter. Fast jag ger aldrig med mig som hennes föreldrar gör :P
I lördags var jag och min vän Katharina servetriser på en julfest med 40 gäster, det var bara vi två. Det var jätte roligt och jag kände mig så amerikansk!! "Hi, how are you, Would you like something to drink? Can I take your jacket, btw you are so beautiful!" haha! Det var min replik om och om igen under hela kvällen, och sen " would you like some more? " Men alla vara jätte nöjda med servisen och sa att vi var hur bra som helst!


Det var ett urgulligt par där som precis hade förlovat sig dagen innan


efter allt arbete joinade vi discot på nedre våningen! Och jag lekte DJ... Jag stog även i baren och serverade drinkar, man borde ju gå en sådan kurs för jag bara gissade lite när de sa vad de ville ha XD

Emelies flyg var inställt dagen hon skulle åka hem pga snöstormen i New york. Så vi alla tre åkte till San francisco och kollade in julpyntningen sen såg vi Princessan och grodan, söt film. Var även på Have you met the morgans som var riktigt dålig. Jag och min värdmamma ska se AVATAR snart, alla säger att den är sjukt bra.

I måndags och tisdags jobbade jag 23 timmar, var helt slut, jag tog barnen till ett litet zoo i närheten


Robert klagade hela tiden över att han ville hem, vilket var irreterande. Vi småbråka lite, och sen när jag vänder mig om ser jag att han hade klättrat upp på en ställning och så kommer vakten fram och frågar om jag är ansvarig för honom hahaha!

Julafton var helt underbar, jag hade inga förväntningar alls. Trodde att den skulle bli långtråkig, men asså denna släkten är helt sjuk, de är så jävla roliga. De trodde att jag kom från Sweizch hela tiden och visste inte vart sverige låg. Jag fick många fina saker, presenkort och kläder, smink. På juldagen var jag och Silija lata.

Idag var det start på mellandagsrean, hade bestämt mig för att inte köpa något eftersom jag har mer än vad jag behöver, men det gick inte så bra vi var i affären sju på morgonen och jag kommer hem med jacka och massa tröjor... Nu är det STOP!!! Fan

Fick ett paket på posten idag, jaghar så himla söta vänner. Shirley hade skickat mig Tomten är far till alla barnen och svenska sursockrade bilar :D Älskar dig shirley! Och tack för alla julkort.

Imorgon åker vi till Disneyland. Och kommer hem på nyårsafton, kväll. Jag och robert har bestämt att vi ska hänga och åka allt :P Jag har inet packat eller något, får nog gå upp tidigt imorgon.. Jag börjar bli lite uppspelt!

Två dar sedan frågade de igen om jag ville förlänga... Men asså det har ju bara gått 4 månader, och det är ett stort beslut. Borta bra men hemma är Alltid bäst. Jag har börjat att trivas här, men vill på samma gång bara stanna ett år.  

Om jag inte sagt dte innan GOD JUL :D eller MERRY CHRISTMAS och sen A HAPPY NEW YEAR! 2010 
   Nyfiken på vad detta året har att bjuda på. I am ready!

Hörs nästa år!


Pyssel

Förra veckan försökte jag vara så svensk som möjligt. Göra allt som vi svenskar gör till julen som att julbaka och julpyssla. Dessvärre var jag inte så bra som jag trodde jag var. Bakade lussekatter som hade för lite jäst och saffran vilket fick de att bli stenhårda och vita. Riktigt pinsamt. Det slutade med att jag åt upp alla, men jag åt det som bröd haha.
Julpysslet var ju inte heller en höjdare, vi försökte göra julänglar och smällkarameller, men jag kommer ju inet ihåg hur man gör dem så de blev ju inte så vackra. Mamma jag behöver din hjälp känner jag.

På torsdagen var det Trim-a-treenight på Jordans dagis. Små barn som sjöng jullåtar i Kyrkan och sen var det julpyssel och mat efter det. Jätte gulligt. Alla barn gjorde sitt eget race, vad jag skrattade!

På fredagen hade Jordan Julshow uppvisning på gymnastiken, hon var utklädd till snöflinga. Showen var jätte bra gjord. Den var två timmar lång och allt från nybörjare till riktigt profitionella ställde upp.
På kvällen blev det fest, ett stanford Party och sen en hemmafest.



Det Stanford partyt hade sånna där maskiner som gör rök. Vilket slutade i att brandlarmet gick igång, stackars folket som sov och fick spring ut mitt i natten haha!

På Lordagen åkte vi till stanford shoppingcenter (asså nu får jag sluta, tror jag har en shoppingsjukdom eller nått!) På Kvällen drack vi glögg och åt pepparkakor, tack och lov för IKEA:D Och kollade på bRidget Jones ett och två, älskar de filmerna, får en alltid att skratta! På kvällen åkte jag till en fest till, kul men jag var astrött.


På Söndagen var det Lucia. Så Jag, Emelie och Marie åkte in till San Francisco och den Svenska Kyrkan. Där de hade Lucia tåg. Jag älskar verkligen staden San francisco, rekomenderar att åka dit helt underbart, skulle vilja bo inne i den staden. Men när jag såg alla svenskar som kom för att se tåget kan jag inet säga att jag saknade dem. Överklass människorna i stockholm.


Prästen hade världens största brytning. Nu fattar jag vad min värdfamilj menar med svensk accent. Jag var tvunget att filma han! Jag höll på att få ett skrattanfall där.


Vi gick upp världens brantaste backe! asså den ser löjlig ut när jag ser den på bild här, men den var extrem! Riktig rumptränare. Det vr varmt i San francisco i Söbndags runt 16 grader. Vi gick i Tshirt och linne! Fast i måndags och tisdags hade vi snö hör, det var ett oväder från Canada som drog över.

Vi var på Hardrock cafe och jag hittade världens största gran med paket som var större än mig!
På Torget kunde man åka skridskor, får göra det nästa gång.



Julspirit

Idag är det andra advent, eftersom att det inte är någon som firar det här så har jag glömt bort det. Lite tråkigt att folket här inte har adventsljusstakar. Alla amerikaner har redan pyntat sina hus till max. Alla har redan julgran och är helt inne i the spirit. Och det har smittat av sig på mig och mina vänner. 

Men lite uppdateringar från denna vecka. 

Förra söndagen backade jag in i en sten och skrapade upp ena sidan av bilen, var livrädd att säga till familjen. Var jätte förvånad över deras reaktion när jag berättade det med, de gapskrattade och sa "You are so cuite when you are scared". Inte riktigt vad jag hade väntat mig. 

I måndags åkte min värdmamma till England och stannar där i två veckor. Har varit på en shoppingrunda i Sanfrancisco med och träffat en ny tjej, Marie som är svensk och kommer ifrån Kalmar! Lite roligt, men vi har inte sett varandra, lite tråkigt för hon är hur go som helst. 
I Söndags var det även födelsedagsfest (släkt) för Robert. 

I tisdags hade jag världens största bråk med min värdpappa.  Det hela var ett missförstånd men jag har nog aldrig haft någon så arg eller skrikit så mycket på mig förut! Trodde seriöst att han skulle slänga ut mig. Han bad om ursäkt och sa att detta förändrar inget och att han tycker om mig och vill att jag ska känna mig som en av dem. Jag vet inte..

Nu har det ju gått ett par dagar, och pappans och min relation är Bättre nu än innan bråket, lite konstigt men bra.

På Roberts födelsedag som var i torsdags var vi ute och åt, vilket var jätte mysigt.

I fredags var det julfest på en club som min familj är medlem i. Typ gamnla gubbar som kommer dit för att de är så trötta på sina liv och fruar och behöver komma iväg från allt. Ta en öl och spela golf eller poker. Tragiskt, rika amerikaner med stor Ölmage!
Men jag och Jordan gjorde ett pepparkakshus, eller det slutade med att jag satt helt inne i det och inte ville lämna cluben.  Man blir helt besatt, och det var kul. Pizza och film var det med.

I lördags jobbade jag vilket var spela basket i två timmar och sen åka ner med Jordan till Redwood City´s Holiday Party. Man kunde leka i riktig snö och det fanns stora isskulpturer.



De tände en jätte stor Julgran med och sen sköt de raketer, skitkul och vackert. Kändes som mini nyår. Det var jätte mycket folk där. 

 

Vi väntade på att tåget skulle komma. De hade dekorerat ett tåg och satt rudolf längst fram och på tåget var det jätte många utklädda favoriter som Jultomten, rudolf, frosty the snowman, pepparkakor och många fler som kom och kramade oss!



De hade konstgjord snö som de sköt över oss. Underbart att kolla upp och se det falla ner över än, kände mig så lycklig. På tåget skänkte man leksaker till barn som inte får några julklappar.



Efteråt gick vi till torget och kollade på "The grinch that stole christmas". Mysigt att sitta ute när det är kallt och ha filtar över sig.

Idag följde jag med Emelie till stanfors shopping center, hon behövde köpa lite julklappar. Där fanns Jultomten och Julmusik.



Jag och Emelie är helt galna i denna Reklamen, den är ju inte lite Nice! play, play play !!
http://www.youtube.com/watch?v=N0yH7KYZA8k 

Lyssna på radiokanalen 96.5 KOIT den är jätte bra spelar julmusik nonstop, love it!