Allt rullar pa

Allt rullar pa bra har, trivs sa himla bra, men var inte radda jag ska inte stanna i detta land. Sverige ar trots allt ,mycket battre.

Jag har gatt mycket pa bio med mina vanner det har dagarna, inte for att det finns nagot bra att se, utan baar for att hitta pa nagot!


Biosalongen ar enorm, Redwood City ar kand for den, de har mellan 20-40 salonger i en stor byggnad! Jag har kollat pa Love Happens vilket jag inet rekomenderar astrakig och sen Surrogates, vilket inte var bra heller sa nu vet ni:P




I helgen var jag pa Cultural Cares Au pair mote, det ar den andra Au pair organisationen. Det hade en skattjakt som vi deltog i, jag och Emelie ville mer shoppa men Silija var jatte tavlingsinriktad och gjorde allt.
Bakom oss pa bilden da vi ater satt ett jatte gulligt par fran chicago, som vi satt och pratde med. Damen fragade om jag var en prinsesa haha!

Jag var utan GPS i tre dagar, varsta mardrommen! Jag hade rakat lasa in den i familjens andra bil.. Men jag klarade mig forvanadsvart!

Vardfamiljen ska troligen aka utomlands i var och da kan min familj fran Sverige komma och bo har! :D Langtar tills dess. Vi har spenderat massa dagra i halloween affarerna har. Helt sjukt hur allvarkligt de tar det har. Det ar storre an Julen i Sverige. Jag har borkjat att kolla ut lite drakter, draktern aman kan kopa har ar typ alla askorta och sexiga. Vi far se vad det blir. Man far testa alla med sa det ar de vi gjort, manga skratt!






 
Jag vet att manga vill vet hur det ser ut, sa jag tog lite bilder pa mitt lilla hus. Inte sa jatte stort och det var svart att fota. Menjag trivs att va dar. Skont efter en hel dag pa jobbet att bara kunna ga ut och vara ensam, inna man ska sova.

I Tisdags Akte mamman till Japan, en limo kom och hamta upp henne :O  sa vi har varit sjalva har. Det har gatt mycket battre an vad jag trodde, visst har jag problem att fa upp den lilla tjejen pa morgonen, men det ska forhoppningsvis ga battre och battre.

Jag tycker fortfarande att maten ar konstig har, pa allt star det fat free men vet inet om man kan tro pa det, hur gar det till med fat free mjolk som smakar fetare an den vi har i Sverige?

Jag har ringt och prata med Olivia, kan inte fatta att hon drog till Tyskland nu i lordags och ska stanna dar pa obestamd tid, kanske mer an ett ar! Saknar...


Detta ar var hund. Korsning mellan Dalmatin och Pittbull. Jatte harlig men hon ar typ dov och sen tror de hon har nagon sjukdom da hon har svart att fasta blicken.

Vardfamiljen bestamde sig for att gora en video och sen skicka den till Mamman. Sa vi skrapade ner hela huset och sen tog pappan pa sig en klanning, kille porr surfade och vi kletade ner tjejen med choklad haha.

Jag ar fortfaranade inte bestamt mig med det har med korkort. En tjej berattade att hon inte hade stannat vid ett stopp tecken och da hade polisen tagit handkrok pa henne och nu ska hon till domstol.

Det ar manga Au pairer som byter familj eller vill aka hem.. Eller att familjen ar missnojd med Au pairen och vill skicka hem den. Jag pratade lite med min familj om det och de sa att et var jatte nojda och igar sa det till och med att jag kan ju alltid forlanga mitt ar om jag vill :D

Jag har varit pa bibblan lite mer nu och man kan hyra filmer dar gratis! Sen har de riktigt bra bocker och alskar verkligen den gamla kanslan man far nar man kommer in.

Jag och Robert kopte gasballonger och pratade, har aldrig gjort det sa javla kul det var!!

Pappan i familjen ar gammal amerikansk fotbollsspelare sa vi har kollat pa fotboll varje kvall. Kan inte fatta att de betalar mig for att se pa det!

I lordags var jag och Anja pa Stanford Football Game. Typ 40000 manniksor! Och detta ar lokal mach med College. De spelade mot Washington.



De hade intag, varan maskot var en stor gris haha. Vi var roda och de andra var lila.


 Vi satt har de forsta 15 min, haha mitt i fiendernas naste som en sa! Jag vagade knappt skrika sa vi gick och satte oss pa andra sidan! Konstigt att vi hade fatt platser dar, da ingen anan hade det.



Matchen var jatte bra. Kommer lugnt att kolla igen..

Igar var det AuPairCare Mote pa en farm, med saklart Halloween Tema.


Vi gjorde pumpor, akte tag och gick in i spokhus :P

Sen skulle vi kolla pa fotboll i Santa Cruz, Matt ar nu rankad tredje basta fotbollsspelaren i Landet! Alskar att kolla pa. och det var manga College manniksor dar fran USSC, sa jag hangde lite med dem!



Men nu ska jag ga och gora nagot vettigt!
Puss och kram eller som Sanna E och alla andra har i USA Sager XOXO

Jobbet fortsatter

Hej Igen
Har blivit dalig pa att blogga, men det finns sa mycket annat har som ar roligare! Men ska forsoka summera den senaste veckan.

Forra veckan var min forsta riktiga jobbarvecka, och nu fattar jag vad de menar med att jag kommer att ha mycket fritid. Jag kanner nastan att jag har for mycket. Langtar oftast efter att jobba. Barnen kanns nu verkligen som mina syskon. Robert som snart ar 13 och jag ar jatte bra vanner. Gillar han jatte mycket, han ar skamtsam och vi kan prata om allt och han vill alltid hanga pa om jag foreslar natt. Jordan ar ocksa jatte snall, och beter sig som om att hon vore tio fast att hon bara ar 4.5 ar. Hon alskar att kolla pa Big Brother haha. Javligt bitchig, vi har lite problem att kla pa oss varje morgon vilket kan ta upp till 30 min, men det ar vall det.

Hemmen ar sa annorlunda har. Det finns inga vaxter i huset (som om att amerikanerna skulle ha tid att vattna dem) dock har de stallt in en vaxt i mitt rum markte jag precis och den ar nara doden. Jag har ju inte heller tankt pa att en ska ha vatten. De har inga tavlor pa vaggarna... Vilket gor allt mindre mysigt. De gillar Ikea :D Allt ar larmat och koken (som aldrig anvands) ar enorma! Forra veckan Var det massa tradgardsmastare har och planerade och planterade hela tradgarden, blev riktigt fint. De var sjalvklart mexikanare. Alla hus har alltid en mexicanare som jobbar i deras tradgard.
Plus att de sjalvklart har den amerikanska flaggan overallt!


Forra veckan startade jag brandalarmet nar jag skulle forsoka steka pannkakor. Det var pinsamt jag kande mig riktigt klumpig i koket..
eftersom att jag har haft sa mycket tid sa har jag under de senste veckorna sprungit ca 4-5 ggr i veckan. Finns fina rundor haromkring. Men brukar springa till staden brevid och ta en fruktdrink och sen tillbaka.

Jag hamtar upp Robert ibland fran skolan vilket ar KAOS! Jag fick "motorstopp" med min bil mittimellan tva bilar, samtidigt som bilen gick i baklas! Alla borjade tuta, haha. Vet inte hur man lyckas att gora det med en aoutomatbil, men dem ar inte perfekta!

Forst var jag riktigt glad over att jag hade svenskt korkort for da har man ju iaf lart sig att kora riktigt fran grunden. Men assa jag hade nog heller velat haft kunskaper fran mexico eller natt, for trafiken ar som jag har sagt tusen ggr galen har. I forrgar var det en bil som hade fastnat pa ralsen och blev smachad av taget. Jag och Jordan var fast i trafiken hur lange som helst. Det var helikoptrar, tusen policer och brandkar. Ja rent ut sagt katastrof.
Men det kunde hant vem som helst, for ingen bryr sig om skylten "Do not stop on track".. Inte ens mina vardforeldrar. Men denna olyckan har fatt alla att tanka till.

Tycker synd om Robert med, skolan har precis borjat och han gar nu i sjuan(De ligger ett ar fore oss) redan har han haft tre prov och massa laxor som han sitter med hela tiden. Han ar nar pa att bryta ihop. Jag langtar inet tillbaka till plugget.

Emilie och jag har varit flitiga pa Ikea. Har varit dar tva ggr sen sist och ater billig mat for baar en dollar haha.

Jordan har haft flera utbrott i bilen da hon bara vill aka hem och krama sin pappa. Fick vanda hem en gang for hon var helt hysterisk. Men vi jobbar pa det dar.
Min kompis och hennes van var med om en billolycka, bilen framfor kvarnittade pa motorvagen och de akte ratt in i den. De hade familjens splitternya bil.

Har hangt ett par ggr pa Cafet igen. Men antalet Au pairer dar borjat att avta, vilket ar trakigt. Aupaircare hade traff dar forra veckan, de ville se hur man hade det i familjen.

Jag kanner att jag har fatt helt underbaar vanner har nu. Anja och jag ar riktigt nara nu. De andra ar hur gulliga som helst med. Vi satt ett gang och fikade pa starbucks forra veckan, myysigt.


Jag och Jeff (Vardpappan) hittade en stor spindel i tradgarden. Det syns kanske inte sa val men den var 10 cm lang! Storsta jag har satt! Vi pratade lite kring det med. Det finns inga sadar direkta farliga djur har runtom. Visst har de en del giftiga spindlar men man hittar dem er i gamla sukna hus. Och ormar vistas inte har heller, tack och lov.

Efter fikat akte vi till Stanford univerity, som var valdigt vackert och enormt.




Mitt i "skolgarden" sa fanns det en gammal kyrka. Jag alskar gamla kyrkor, de ar sa fina med guld i taken och kanslan nar man gar in i dem. Man var tvungen att vara tyst om man ville ga in. Saklart sa ringer vara telefoner dar inne. Haha och jag kunde inte hitta min sa den ringde tills den doG :s



Vi akte vidare till Stanford Shopping Center, vilket var svindyrt. Men vi gick och kollade. Pa kvallen blev det askvade och blixtrade. Det var forsta gangen pa ca sju ar natt sant hande. De var helt till sig over aska. Kande inte att det var nagot speciellt :P Familjens vanner holl pa att fixa sitt tak, och eftersom att et aldrig regnar sa hade de inget skydd. Det regnade ratt in i huset som nu ar forstort :O

Pa lordagen Var det dags for Jordans forsta fotbollstraning. Ich det blev som vi trodde, hon brot ihop hela tiden. Hon var ledsen for att de inte gav henne bollen, for att hon inte gjorde nagra mal, for att det andra laget vann, for att hon inte var bast i laget. Ja jag skrattade hela matchen. Ska nog ta och kolla pa det imorgon med.
Efter det skulle vi aka till Santa Cruz eftersom att kusinen skulle spela match dar. Kusinerna ar 18 och 20 ar gamla och gar pa UC Santa cruz. Resan dit var jatte jobbig for jag var nara pa att spy. vagarna gar upp och ner har i San fransisco, jag klarar inte det! Fotbollen var rolig att kolla pa, det roligaste var nar de skot en boll mellan benen pa Matt sa att han fick sitta med en ispase mellan benen forsa halvleken:P Men han kom tillbaks sen och da vann de!
Sag inte hela matchen for jag och Jordan akte till art festival, dar det var utstallningar.



 Jag och Jordan

Sen var det middag ute pa en resturang for att fira en som fyllde femtio och traffa slakt och sa. De ar alla jatte goa, skojar hela tiden och valkomnar mig till familjen :P
Efter maten gick vi till en grekisk festival, dar var det riktig utlandskansla.

Pa sondagen traffade jag Anja. Vi satt i Stanford park och pratade i evigheter. Vi har borjat att planera in de saker vi vill gora. Far se hur dte blir, jag har fortfarande inte hunnit se san Francisco.
Pa kvallen var vi och at pa cheesecake Factory igen, jag ar galen i den resturangen, varldens godaste mat!


Anja var lite hangig den dagen, efter det fick hon svart att andas och akte in till sjukhuset dar hon fick ligga i karaktan i 24 timmar medans de tog tester. Som tur var sa var det inte svininfluensan utan nagot virus, men det var laskigt..

Har fixat mig ett amerikansk konto nu, mycket battre an det svenska eftersom att man maste beta vaxelavgift. I mandags var det fyra veckor sen jag lamnade sverige, kan inte fatta att tiden gar sa fort! Jag borjar sakna min lilla Mango.. Har ju iafs hunden har men det ar inte likadant.

Vi har haft varmebolja nu de senaste dagarna, ca 35 varje dag..och varre ska det bli, jag saknar det kalla vadret, tom sno!
Har besokt det lokala biblioteket med som ar som ett gammalt slott. Mysigt, ska forsoka fixa ett lanekort.

Kom precis hem fran lunch med nagra tjejer i Downtown. Vi ska ta och se "Love happens" Imorgon pa bio!

Men nu borjar jag snart att jobba, ar barnvakt ikvall. Sen sa min vardmamma att hon maste aka till Japan pa tisdag i tva veckor :O Betyder att jag maste skota det hon gor, orolig hur detta kommer att ga ;)



Borjan

Nu ar det dags att blogga igen, massa saker har hant har i det amerikanska livet. Forar veckan var otroligt jobbig. Jobbade hela tiden och var tvungen att sysselsatta barnen dygnet runt kandes det som. Pa torsdagen hade jag ingenting planerat sa min vardpappa foreslog att vi kunde aka till "Children's Discovery History Museum" Sa dit begav vi oss.

Vi spenderade hela dagen dar. Inte sa jatte kul for oss lite aldre som Robert och jag, men den lilla tjejen alskade det!


Museumet var jatte stort! Det fanns allt dar inne, vi lekte ambulansforare och brandman!


Det fanns ett vattenrum, det var haftigt.


Favoriten var denna, jag skrattade sa jag fick ont i magen. Mitt ansikte, sen roberts kropp, sen bara lekte vi haha

Sen nar det val var dags att ata, sa finns det ju bara skrapmat att valja pa. Typ pizza eller godis, vad valjer du? Sen kopte barnen "cheetos" vilket var det godaste jag atit och ar beroendeframkallande, det slutade med att jag at upp allt! Varning testa INTE. Sen sa var muggen faktiskt ekologisk, det forsta ekologiska prylen jag hittat.

Det fanns manga sma sota rum dar innen med. Sen kunde man gora majsdockor, min blev skitful! Det var Nickinyfikens museum. "Curious George" Som han heter dar!

Pa kvallen akte jag till ett Cafe med mina vanner. Traffade manga nya dar med, jatte mysigt.




Pa fredagen var det dags for gymnastik, jag passade pa att ringa hem och prata med min kara familj, skont att hora deras rost igen!

Sa sota, pa torsdag ar det uttagning till en speciell grupp for "barn att satsa pa"



Det ar i lekparken jag spenderar typ femtio procent av min tid. Pa kvallen Traffde jag en tjej som bor typ 2 min har ifran om man gar, helt perfekt hon ar fran Mexico och heter Ita. Hon jobbar bara tre timmar om dagen sa har massa fritid. Vilket jag med har! Jag blir galen pa alal Starbucks som finns har! varannan affar ar en starbucks caffe. otroligt gott men finns i tusen olika feta kombinationer!




Pa Lordagen var jag ledig sa jag, Anja, rafael och David drog till BEACHEN! Helt underbart! Vi tog bilen till santa cruz som ligger ungefar 45 min hharifran. Vid stranden lag det ett tivoli. Det fanns beachvolleyboll och badvakter som pa Tv haha. Jag somnade i sanden :O



Pa sondagen akte jag och Anja in till San francisco for shopping! Hittade denna princess butik typ. Fanns massor med billiga smycken! Senare pa kvallen motte vi upp vara amerikanska vanner ;)


Nar jag kom hem fick jag sega godis fiska som kallades for "Swedish fishes" haha. De hade aven besok av farfarn som jag tycker var jatte trevli och latt att prata med. Tydligen hade han sagt att han hade svart att forsta min  engelska haha what!? Jag pratade jatte bra! Men ska traffa hela slakten pa lordag da det ar 50 arskalas. Jag ar riktigt nervos. hjalp...

Nu ska jag snart jobba igen eller ska iaf in och gora amerikanska pannkakor, lojligt goda!
Men tro det elelr ej smor pa! haha detta later illa!
 Puss och kram pa er!





Fulltime

Jag fattar inte hur fort tiden bara springer ivag har! Nu har det gatt ytterligare en vecka. Har varit sa trott varje kvall, gatt och lagt mig vid nio...

Men okej da borjar vi i torsdags var det Aupair traff i Menlo park vilket ar ungefar en halvtimmas bilkorning ifran mig. Hamtade upp tva tyskar och en glad dansk. Sen begav vi oss ner til ett mysigt och valdigt ungdomligt cefe. Det var ca 30 aupairer dar. Svenskarna var riktigt sega, satt och kollade ner i marken typ, fast larde kanna en annan Svenska, Emilie, som varit har i sex mander redan, men som ska forlanga sitt ar, sa hon aker hem samtidigt som mig!
Larde kanna manga nya vanner, ska dit imorgon ocksa!

I fredags hade vi grillparty har med familjen. Och var aven i mataffaren, vilket Sanna och jag pratade om igar. Mat affarerna ar grymt stora har. De har alkolhol mitt i ingangen. Det mesta ar kop en fa en gratis. Det finns absolut INGET brunt brod. Jag ar trott pa vitt brod nu :P Nar du betalar med kort sa skriver du under med en "elektronisk penna" vilket kanns jatte falskt. Dar varorna hamnar efter de skannats star en person och packar sakerna at dig foljer dig ut till bilen och packar in dem! Haha forsta gangen personen drog till sig mina plastpasar jag holl i handen och var redo att sjalv borja packa, hade vi dragkamp. Jag fatta inget, tankte vad e det for idiot som vill sno mina plastpasar!

I lordags var jag forst med den lilla tjejen i familjen pa hennes gymnasti, vilket var valdigt skont da jag satt en timma och laste min tidning :D Sen efter det akte jag och Anja in till San francisco for att shoppa och ata mat! Vi spenderade 2 timmar pa forever 21! Alskar den affaren, det var hela 27 grader inne i sanfrancisco vilket typ var rekord dar. Har ute var det narmre fyrtio grader sa hela familjen spenderade helgen ute i ett talt i tradgarden for att det var for varmt att sova inomhus XD


Jag har lite problem att sova har, for att min sang ar en 80 sang och jag ar van med mycket bredare. Jag foll ur sangen igar natt vilket gjorde valdigt ont. Vaknar av att jag hanger vid kanten! Men jag far val ha det sa jag kan ju inte be om en storre sang.
Sen sa ar det massa ekorrar har som hoppar pa mitt hus pa morgorna. Jag sag en kollibri idag blev helt till mig, aldrig sett en san. De andra betedde sig som om det vore en blames eller natt.

Sota men for tama.

I Sondags var jag och familjen pa target vilket ar ett Stort kopcenter som har allt fran mat till klader till jag you name it.

Den lilla flickan i familjen har lov nu en vecka ifran skolan vilket betyder att jag har henn fran morgon till kvall. Langtar arligt talat tills skolan borjar vilket den gor pa tisdag! Sa i mandags promenderade i till en stor park.


I parkenn var det fullt av barn och hade en stor lekplats. Och mitt i allt fanns det en traningsplats som alla fick anvanda utomhus.

Pa kvallen fragade Emelie mig om jag ville med till Ikea, vilket jag garna ville! En chans att fa se Sverige ju! Nar jag berattde att jag skulle till ikea for min familj blev de glada men varnade mig att ifall jag skulle missa avfarten till motorvagen pa tillbaka vagen sa skulle jag hamna i ett av San Franciscos slummiaste stallen! Avfarten ar jatte latt att missa och har borjar det morkna och redan vid 6pa kvallen och vid den har tiden (nio) ar det KOLSVART!

Haha

Alskade Ikea fick faktiskt mig att langta hem til Sverige igen... Det hjalpte inte sa mycket att Ikeaaffaren var Identisk med Kalmars.. Jag fick rysningar nar jag gick dar och undrade om jag var i Kalmar eller i Usa. Gangarna var uppbygda exakt likadant. Scary!

Jag var glad att va dar anda! Pa hemvagen klarade jag avfarten men det var nara..

Igar akte jag och barnen till en public pool nagra mil harifran. Jatte harligt att va dar. Det ar vid sadana tillfallen man alskar sitt jobb. Jag brande mig dock i solen :O Sen hade familjen en stor uppblasbart hopptorn "Bounce House" som jag och barnen spenderade kvallen i!

Idag var vi i lekparken, pa gymnastik och sen akte jag och den minsta tjejen till Anja i Atherton och bada och lekte. Det var mysigt.
Jag och Sanna pratade via camen igar och mellan henne och mig, San francisco och Perth i Austarlien skiljer det 15 timmar!! hon hade precis borjat min dag nar jag hade slutat min XD

Imorgon vet jag inte vad jag ska hitta pa med barnen.. Men pa kvallen ska jag iaf aka till cafet med alla Aupairer.

Jatte roligt att lasa era kommentarer <3
Ska forsoka uppdatera snart igen! Kramar pa er alla.